Hår & Hudateljén – din frisör i Kalmar

Längtar du också efter den där fantastiska känslan av ett nytt fräscht hår som du endast kan få när du går till en riktig frisör?
Vi har det!
Hos oss på Hår & Hudateljén tar våra professionella frisörer hand om ditt hår på bästa sätt och du kommer garanterat att gå från vår salong med den underbara känslan av att ditt hår är nytt och fräscht.

På vår salong i Kalmar möter du fem kreativa frisörer med Gesällbrev; Sofia Sandebäck, Petra Sterner, Elina Friberg, Sofia Sannestam och Therese Bergström som alltid strävar efter att alla kunder ska vara nöjda efter ett besök hos oss.

Hår är viktigt och vi förstår det. Därför ser vi alltid till att lyssna på våra kunders önskemål.
Tillfredsställda och nöjda kunder är något som vi alltid strävar emot.

Vi erbjuder dig allt inom hårvård, t.ex. klippning, färg, slingor, lyxig salongsinpackning, tvätt och styling, föning, håruppsättning och hårförlängning m.m. Allt för en härlig upplevelse hos våra frisörer.

Vill du prova något nytt? Förnya din look?
Då har du kommit helt rätt! Vi ger dig goda råd om vad som passar just dig och ser till att du får den bästa vården för din hårtyp.

Om du har frågor eller funderingar, besök oss gärna på vår salong. Vi ser fram emot att få hjälpa dig
med att få den frisyr som du vill ha.

Välkommen till Hår & Hudateljén!

Klipp och tvätt
Klippning från fr. 490:-
Herrklippning fr. 450:-
Enklare herrklippning fr. 360:-
Barnklippning upp till 7 år fr. 360:-
Puts fr. 250:-
Lugg fr. 100:-
Tvätt och styling 30 min fr. 350:-
Tvätt och läggning 45 min fr. 450:-
Salongsinpackning fr. 300:-

Färgning och slingor
Bottenfärg fr. 700:-
Helfärg kort hår fr. 900:-
Helfärg mellanlångt hår fr. 1000:-
Helfärg långt hår fr. 1200:-
Extra slingor/färgeffekt (i annan behandling) +200:-
Folieslingor kort hår fr. 900:-
Folieslingor mellanlångt hår fr. 1000:-
Folieslingor långt hår fr. 1200:-
Slingor i hätta kort hår fr. 700:-
Avfärgning kom in för konsultation
Vid extra tjockt/långt hår +100-200:-

Permanent
Permanent och klipp fr. 1490:-

Fransar och ögonbryn
Ögonbrynsplock fr. 120:-
Färgning av bryn fr. 120:-
Färgning av ögonfransar fr. 220:-

Styling
Lätt styling fr. 300:-
Håruppsättning fr. 600-900:-
Bruduppsättning fr. 1500:-

Hårförlängning
Kom in för konsultation.


Olaplex har de senaste åren varit världens mest omtalade skönhetsprodukt! Detta beror inte på enorm marknadsföring eller snygga förpackningar utan helt enkelt på att Olaplex är den första och enda produkten på marknaden som sammanlänkar hårets svavelbindningar – detta är vetenskapligt bevisat! Listan över världskändisar som bara måste ha Olaplex i sina hår växer kontinuerligt och inkluderar Kardashians, J-Lo, Paris Hilton, Drew Barrymore, Cameron Diaz, Charlize Theron m.fl.

Varför Olaplex? Hårstrået består 80% av ett protein som heter keratin. Det är keratin som gör håret elastiskt och motståndskraftigt mot yttre påfrestningar. När håret är färdigutvecklat och börjar växa så är det inget vi kan förbättra. Vi kan bara förhindra skador och förslitningar. Varje gång man gör en kemisk process så urholkas keratinet. Svavelbindningarna delar på sig och vissa av dom länkas inte tillbaks i sitt ursprungliga skick utan blir aggressiva och äter upp keratinet i håret.
Dessa bindningar delar på sig varje dag t.ex vid styling med värmeverktyg, sol och bad, även när du borstar håret. Varje dag försvinner lite keratin från ditt hår. Svavelbindningarna är också hårets skelett. När dem inte är sammanlänkade så blir håret instabilt och fragilt. Man kan se keratinet som hårets muskelmassa. Till slut så finns det så lite keratin kvar att håret faller samman och går av. Det naturliga proteinet som skapas i håret är unikt. Man har försökt att få fram liknade substanser och det är det det t.ex. protein eller ”stärkande” inpackningar består av. Men det är temporära lösningar som du tvättar ur. Har man dessutom ett hår som har fönats, kammats, stylats m.m så har du ett fjällskikt som är försvagat. Det gör håret poröst. Porösa hår håller inte kvar det vi tillför såsom pigment och alla typer av inpackningar. Genom att bibehålla hårets inre styrka så hjälper Olaplex fjällskiktet att förbli starkt och håller kvar det vi tillför i håret mycket bättre.

Så vad kan Olaplex göra för Dig? Genom att använda Olaplex i alla kemiska behandlingar du gör, även om det ”bara” är en bottenfärg, kommer Olaplex skydda ditt hår och förhindra att det värdefulla keratinet försvinner. Håret kommer ha en längre livslängd. Du kommer kunna göra dem förändringar du önskar utan att kompromissa med kvaliteten i ditt hår. För att stärka upp ditt hår och bibehålla din styrka rekommenderar vi att du använder Nr 3 hemma en gång i veckan. Denna magiska produkt länkar också ihop dom svavelbindningar som delar på sig varje dag.
Så ta hand om ditt hår på bästa sätt och genom att välja Olaplex i alla dina kemiska behandlingar får du dem bästa förutsättningarna för ett långt och välmående hårliv.


Original Minerals har valt att kalla sin färg för CØR för att det är kärnan(core) i varumärket. Symbolen Ø står för deras engagemang och strävan efter att skapa den renaste färgen genom att minimera farliga kemikalier. Färgen är helt fri från Ammoniak, PPD och Resorcinol.

O&M erbjuder över 100 rena och vackra nyanser. Färgen är skonsam för hårbotten med en intensiv glans och ger 100% gråhårstäckning samt en helt ny nivå av intensiva och djupt vårdande färger. Dessutom ger den ett långvarigt resultat samtidigt som den skyddar mot miljömässig påverkan.